NYT FRA KIA

Nyt fra Kia

10 december 2020

.


Kia Sorento vinder "Det Gyldne Rat"

Den nye KIA Sorento har modtaget prisen “Das Goldene Lenkrad 2020” (Det Gyldne Rat).
Den anerkendte tyske bilpris tildeles hvert år af AUTO BILD og BILD am SONNTAG. Efter at læserne af de to publikationer stemte fjerde generation af KIAs flagskibs SUV videre til finalen i kategorien ”Store SUV'er”, sejrede KIAs nye elektrificerede model også i den 18 mand stærke ekspertjury. I finalen blev de nominerede biler testet på DEKRA Lausitzring-banen. Den nye KIA Sorento fik det højeste antal point i sin kategori og sikrede sejr over de to andre finalister,
Aston Martin DBX og BMW X6. Alle resultater af testen er offentliggjort i AUTO BILD-udgave 45/2020.

- - - - - -


KIA koncernens innovationscenter

Nyt Innovation Center i Singapore skal trans-
formere 
kundeoplevelsen gennem R & D indenfor
fremtidig mobilitet. 
Centeret, som forventes at stå
færdigt inden udgangen af 
2022, skal lede et
paradigmeskift i mobilitetens værdikæde,

der spænder over hele køretøjers livscyklus.
Der bliver også 
plads til produktion i mindre skala
med fokus på at teste en 
kundecentreret
produktionsplatform for elbiler.

- - - - - -

Kia Sorento - Plug-in-kraft og plads til syv
KIA har frigivet et billede, som afslører den
intelligente 
konstruktion af den nye KIA Sorento
Plug-in Hybrid med 
tre sæderækker og syv sæder.
Det nye billede afslører, 
hvordan den store
batteripakke, brændstoftanken, 
forbrændings-
motoren og elmotoren er integreret i bilens

struktur, så man opnår maksimal plads til
bagage og op til 
syv personer. Sorento PHEV
bliver en af de mest 
praktiske plug-in-hybrid
SUV’er på markedet.

- - - - - -

 

Kia bliver en del af INONITY
Kia koncernen er den nyeste partner i IONITY, som er et joint venture, der opfører og driver et netværk af højtydende ladestationer til elbiler i Europa. En udvidelse af lade-infrastrukturen skal mindske elbilejernes bekymringer om rækkevidden og opmuntre flere mennesker til at skifte til elbiler. IONITY gør langturskørsel i elbiler den nye standard, idet virksomheden opfører og driver et højtydende opladningsnetværk langs de europæiske motorveje ved hjælp af topmoderne teknologi med en opladningskapacitet på op til 350 kW.


- - - - - -


iMT gearkasser på vej

iMT står for intelligent Manual Transmission.
Den fungerer med en almindelig koblingspedal, men har
ikke direkte forbindelse til koblingen, da det er en
elektronisk kobling. Man forbedrer brændstoføkonomien op til 3% fordi elektronikken sikrer optimale koblingsskift.
Man sparer på brændstoffet fordi:
• Koblingen laver mere optimale gearskift end hvad vi mennesker kan.
• Den kan koble motoren fra tidligere og aktivere ISG start/stop tidligere.
• Coasting funktion – ved små hældninger kan den koble motoren fra når der ikke er behov for trækkraft / motorbremse.
Der er også nogle flere gode aspekter i iMT gearkassen, blandt andet kan koblingen også sørge for hvis man glemmer at geare ned fra 5 gear og rammer en hastighed på 20km/t ville bilen hoste og sætte ud, her kobler den ud af gearet så man ikke går helt i stå. Det kræver dog stadig at man skifter i et gear der kan trække 20 km/t

- - - - - -


Kia øger produktionen i Europa

Kia forbedrer produktionskapaciteten på fabrikken i Zelina, Slovakiet, som proaktivt svar på øget efterspørgsel efter elektrificerede bilmodeller. Det er faciliteterne til motorproduktion, der bliver opgraderet til samling af KIA's nyeste SmartStream motorer, der er kompatible med hybriddrivlinjer. De nye motorer, der forbedrer både ydeevne og brændstofeffektivitet, er udviklet internt på KIA's Namyang R&D-center i Korea

.


Kia løfter sløret for ny elbilplatform
 
KIAs nye elbilplatform, E-GMP, som blev afsløret ved en digital event i går, er koncernens første dedikerede elbilplatform til næste generation af elbiler. Elbiler baseret på E-GMP kan levere en rækkevidde over 500 km. på en fuld opladning (WLTP), og ved hjælp af lynladning kan de lades op til 80% på 18 minutter. En højtydende model baseret på  E-GMP vil accelerere på 0-100 km/t. på mindre end 3,5 sekunder med en topfart på 260 km/t. Komponenterne optimerer køredynamikken og sikkerheden, og samtidig maksimeres kabinepladsen.

- - - - - -


Kia Sorento vinter "Bilkøbernes" pris

Den nye Kia Sorento løb med titlen "Årets Bil 2021" ved den britiske  prisuddeling CarBuyer Best Car Awards. 
Under hovedprisen, "Årets Bil", modtag Kia Sorento også prisen som "Bedste store familiebil". Kia's flagskibs SUV følger i fodsporene på de succesfulde modeller, e-Niro, Picanto og Ceed, som alle har modtaget hædersbevisninger ved CarBuyer Best Car Awards tidligere år.

- - - - - -


Salget af elektriske biler fortsætter det høje niveau

Det gode salg for de elektriske biler fortsatte i november på trods af, at de langstrakte politiske forhandlinger om nye bilafgifter skaber usikkerhed i markedet. Generelt var november en god måned for salget personbiler - 18.159 nye personbiler blev indregistreret i årets sidste efterårsmåned.

- - - - - -